Rozvíjajte sa s nami. Pridajte sa k nám aj na Facebooku:

Powered by Jasper Roberts - Blog

Práca & podnikanie

Mäkké zručnosti, ktoré firmy hľadajú v každom roku

Hľadáte prácu, v ktorej by ste chceli napĺňať svoj potenciál? Chcete si zvýšiť šancu, že si vás do nej vyberú? Potom musíte vedieť, aké mäkkú zručnosti sú aktuálne na trhu práce žiadané.

Mäkké zručnosti sú zručnosti človeka v oblastí správania sa, ktoré majú v konečnom prípade svoj význam nie len pre pracovný, ale aj osobný život. Až 57 % vedúcich pracovníkov tvrdí, že sú u zamestnancov dôležitejšie, ako tvrdú zručnosti.

V tomto roku pritom firmy podľa LinkedIn najviac hľadajú u kandidátov na pracovné miesto tieto:

1. Kreativita – hoci roboty sú výbornými pracovnými silami pri optimalizovaní starých myšlienok, organizácie potrebujú aj kreatívnych zamestnancov, ktorí dokážu vytvárať inovácie a riešenia pre budúcnosť.

2. Presvedčivosť – môžete mať skvelý produkt, skvelú platformu, skvelý nápad, ale bez schopnosti presvedčiť ľudí, aby si tento produkt kúpili, uspejete v dnešnom svet len ťažko.

3. Schopnosť kooperácie – projekty sú čoraz komplexnejšie a vzhľadom na globalizáciu a rozvoj komunikačných technológií sa doň môžu zapájať aj ľudia z iných krajín. Preto je dôležité vedieť spolupracovať v rámci lokálneho i medzinárodného tímu.

4. Prispôsobivosť – prispôsobivá myseľ je nevyhnutný nástroj pre zorientovanie sa v dnešnom svete, ktorý sa neustále mení.

5. Manažment času – táto zručnosť nikdy nezostarne. Pre vás i vášho zamestnávateľa je dôležité, aby ste svoj čas využívali efektívne, aby ste pracovali bez stresu a dokázali plniť časové záväzky.

Zdieľať článok na Facebooku

Zaujal vás tento článok?

Staňte sa naším fanúšikom a nepremeškajte ďalšiu príležitosť rásť!
V akej oblasti chcete pomôcť?
© 2024 MNE.sk.  |  Webdesign by Streftec

Kontakt   |   Reklama   |   Facebook   |   Cookies a os. údaje TOPlist